• Weesper finalisten NK Stoepranden bekend!

 • Ruim 70 kinderen gingen vanmorgen de strijd met elkaar aan voor de titel 'Beste stoepranders van Weesp'. In de nieuwe sporthal in Weespersluis werd fanatiek geprobeerd de kerby (stoeprand) te raken. Na de poulefase en een kleine versnapering brak de knock out fase aan. In 2 leeftijdscategorieën werd gestreden: 6-10 jaar en 11+. In de ultieme finalewedstrijd werden de 4 NK-tickets verdeeld.

  Wieke (Brede school Kors Breijer), Rijk (De Terp), Mees (Van der Muelen-Vastwijkschool) en Femke (De Hobbedob) zijn gekroond tot Beste stoepranders van Weesp. Zij mogen onze stad in september gaan vertegenwoordigen bij de landelijke finale van het NK Stoepranden. Deze finale vindt plaats in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

  De finale was het slotstuk van de stoeprandmaand in Weesp. Na de kick off op de Nationale Buitenspeeldag zijn de afgelopen weken alle Weesper basisscholen langsgegaan voor stoeprandkwalificaties tijdens de gymlessen (groep 3 t/m 8). Deze stoeprandlessen werden gegeven door de buurtcoaches van Weesp en trainers van We HaVe. Ook in deze lessen is enorm enthousiast meegedaan. Hopelijk zien we de komende maanden weer voor jeugd op straat, bezig met het oer-Hollandse buitenspel: stoepranden. Want dat is de achterliggende reden voor Jantje Beton om het NK Stoepranden (alweer voor de 5e keer) te organiseren: kinderen lekker laten spelen!

  Spar Veldt zorgde voor een pauzehap en een lekker gezonde snack in de goodie bag die alle kinderen na afloop mee naar huis kregen. Hierin zat ook nog een tegoedbon voor een maand gratis trainen bij de handbalvereniging. Dat kan weer vanaf eind augustus. Onze trainingstijden zijn:


  •        Leeftijd 6 t/m 8 jaar: woensdag 17.00 - 18.00 uur

  •        Leeftijd 9 t/m 11 jaar: dinsdag 18.00 - 19.00 uur en woensdag 16.00 - 17.00 uur

  •        Leeftijd 12+ meisjes: dinsdag 19.00 - 20.00 uur en donderdag 19.00 - 20.00 uur

  •        Leeftijd 12+ jongens: woensdag 18.30 - 19.30 uur en donderdag 18.30 - 19.30 uur

  Op de tegoedbon staat een mailadres. Wil je meetrainen, stuur daar dan even een mailtje daar naar toe. We hopen jullie allemaal na de zomervakantie te zien.

  We bedanken Spar Veldt voor de heerlijke versnaperingen, de buurtcoaches van Versa Welzijn voor het geven van de stoeprandlessen op de basisscholen en alle trainers en ouders voor hun hulp tijdens de kick off en de finaledag. En niet te vergeten: alle enthousiaste kinderen die dit een geweldige stoeprandmaand hebben gemaakt!

  Activiteitencommissie We HaVe

  Fotografie: N.M. Kruithof

 • Voor alle foto's van het evenement klik op de link hieronder

  https://photos.app.goo.gl/4F4kfWnkC6DNSMDi9