• Stijn en Rinske de beste stoepranders van Weesp

  • Zaterdag vormde sporthal Weespersluis het decor van het Weesper Stoeprandfeest, georganiseerd door handbalverening We HaVe. Het evenement is een officiële voorronde voor het NK Stoepranden van Jantje Beton.

    Een gezellige groep kinderen, gingen vanmorgen de strijd met elkaar aan in twee leeftijdscategorieën: 6 t/m 10 en 11 t/m 14 jaar.

    Na een warming up was het tijd om te gaan stoepranden. Er werd fanatiek geprobeerd de kerby (stoeprand) te raken. Na de poulefase en een kleine kleine pauze met limonade brak de knock out fase aan. Voor de jongste groep gebeurde dat door middel van het spelelement ‘Koning van de Straat. De 11+ categorie had een afvalrace op basis van de ranking uit de poulefase. Onder toeziend oog van alle andere deelnemers en het publiek werden tot slot de finalewedstrijden gespeeld in beide categorieën. Heel spannend natuurlijk want voor de twee winnaars lag een NK-ticket te wachten.

    Stijn (Van der Muelen-Vastwijkschool, categorie 6-10 jaar) en Rinske (Brede school Kors Breijer, 11+ categorie) zijn gekroond tot Beste stoepranders van Weesp. Zij mogen onze stad in september gaan vertegenwoordigen bij de landelijke finale van het NK Stoepranden. Rinske treedt hiermee in de voetsporen van haar zus die vorig jaar een ticket in de wacht sleepte. De finale vindt overigens plaats in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Jantje Beton organiseert het NK Stoepranden alweer voor de 6e keer.