Beleid Sociale Veiligheid
Handbal vereniging We HaVe vindt de sociale veiligheid van onze leden, vrijwilligers en bezoekers van het grootste belang. Alleen door duidelijke richtlijnen te scheppen en communiceren, de naleving hiervan te bewaken, en met z'n allen samen te werken kunnen wij een veilige omgeving voor iedereen waarborgen. We HaVe roept iedereen op ten allen tijde respect te tonen voor elkaar, en voor elkaars grenzen.
Basiseisen:
Vertrouwenscontactpersoon (VCP)
De vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt. Voor iedereen die te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag en hier anoniem met iemand over wil praten. De vertrouwenscontactpersonen zijn gecertificeerd middels een opleiding via Centrum Veilig Sport.
Bij WeHave zijn dit:
Eugenie Martens, tevens bestuurslid tel: 06 51385863
Tevens is er een vertrouwenscontactpersoon vanuit het NHV. Te bereiken per mail: vcp@handbal.nl
Een VOG is een verklaring van het Ministerie van Justitie en Veiligheid waaruit blijkt dat het gedrag van een persoon in het verleden geen bezwaar vormt voor het uitvoeren van een taak of functie. WeHave laat het "belast zijn met de zorg voor minderjarigen" toetsen. De geldigheid van de VOG is voor WeHave vastgesteld op maximaal 3 jaar.
Gedragscode Sociale Veiligheid (GSV)
De Gedragscode Sociale Veiligheid bevat 13 gedragsregels, welke zijn afgeleid van de gedragscode van NOC*NSF samengesteld door Centrum Veilig Sport.
Voor wie geldt de VOG / GSV verplichting?
Vrijwilligers en medewerkers die werken met minderjarigen: vaste trainers, coaches, teamleiders, leeftijdscoördinatoren, bestuursleden, vaste kantine-medewerkers en leden van de (technische) jeugdcommissies.