• Overlijdensbericht / in memoriam Wim H. Kapteijn

 •  

  Met droefenis maakt We HaVe handbal te Weesp bekend, dat maandagmorgen 24/04/2023 op veel te jonge leeftijd is overleden ons oud lid Wim Kapteijn jr. Hij mocht maar 66 jaar oud worden.

  Wim was een echt mensen mens en stond voor iedereen klaar in zijn fysiopraktijk om de vele handballeden en een ieder ander te helpen om van zijn of haar “handbal” blessures af te komen, of een luisterend oor te hebben.

  Zowel Wim, als ook zijn overleden ouders, waren zeer nauw betrokken bij de vereniging, evenals bij haar rechtsvoorgangerWVGV. Later heeft Wim Kapteijn, met zijn wel bekende fysiopraktijk, ons jarenlang gesponsord en ondersteund. Wij zullen Wim met respect blijven herinneren als een zeer warme en mooie lieve man, waarop je nooit tevergeefs een beroep op deed en altijd bijsprong daar waar nodig.

  Wij wensen zijn kinderen Sebastiaan, Noël, Maurice, Emile en Eline, en ook Karin alle sterkte toe om dit grote verlies te kunnen verwerken.

  Bestuur en (oud) leden We HaVe handbal te Weesp.

   

  In memoriam Wim H. Kapteijn jr.

   

  Maandagmorgen 24/04/2023 vroeg bereikte mij het droeve bericht, via zijn dochter Eline, dat Wim Kapteijn jr. was overleden. Voor hem nu rust, maar voor zijn familie begon de drukte. Wim was een paar jaren jonger dan ik, hij 66 en ik bijna 69.

  We hebben samen nog gewerkt bij Luycks in Diemen, terwijl Wim ook gelijke tijd voor fysiotherapeut studeerde. Bij het handbal begon ook onze vriendschapJouw ouders leerde ik ook daar kennen, Wim sr. bij de keuring van mij bij het korps mariniers en penningmeester bij de club en Evajouw moeder gaf les bij gymnastiek. Wat een ouders, ook altijd bezig met de vereniging. Net als jij. Ook jij gaf gymlessen, handbaltraining, maar ook verschillende andere zaken en taken verrichte jij. Meen me zelfs te herinneren dat je ook nog wel eens jureerde.

  Samen handballen bij WVGV en we hebben er een machtig mooie sportieve tijd meegemaakt tot in de divisie aan toe. Wat was jij een technisch mooie handballer, ik moest het hebben van hard werkenHet was altijd een plezier om thuis te handballenmet veel publiek erbij, eerst op het oude ADEveld aan de Korte Muiderwegmet Kees” een grote stier vastgezet aan een stalen pen in de grondtussen de huizen en het veld in en waar later het houten clubhuis stond en waar nu de nieuwbouw van de Bloemendalerpolder staat.

  Later verhuisde de vereniging naar de velden aan de Papelaan waar nu de                                Weesperstraatjes zijn gebouwd. Van een voetbalveld waar 11 handbal werd gespeeld, naar een verhard veld waar 7 handbal werd gespeeldLater in 2004 verhuisden we van de Papelaan naar de s Gravenlandseweg en we fuseerde met HVV en na 16 jaar daar, zijn we in 2020 naar de nieuwe sporthal verhuist. Jij zei toen tegen mij, de cirkel is nu weer rond Ed en we zijn weer terug waar het ooit begon. Hemelsbreed ruim 500 meterverder de polder in.

  Op het veld aan de Papelaan vond jij het wel welletjes en samen met een hoop jongens van onze oude hap besloten jullie dat het mooi geweest was. Gezin, werk en diverse andere verantwoordelijkheden maakten dat jij je meer kon gaan toeleggen op de twee fysiopraktijken waarvan jij mede-eigenaar van was of medevennoot.

  Wat jou zo kenmerkte is dat jij iemand was in je gehele leven,als sporter bij handbal of bij jouw praktijken en als jij dan wat zei, iedereen stil was en luisterde naar wat je te zeggen had en jouw raad ook opvolgde. Rustig en kalm, maar ook als vader bracht jij altijd je mening goed onder woorden. Daarom had je ook zoveel waardering lieve Wim

  Ook had jij je hart verpand aan Weesp, want je kwam oorspronkelijk hier niet vandaan en investeerde jij o.a. in Fort Uitermeer samen met een aantal andere ondernemers. Kijk ook hier nu naar een mooie en bloeiende uitspanning en diverse renovaties verder, zoals o.a. het plofhuis en de logistiek ter plekke.

  Als vereniging mogen we dankbaar zijn dat we vele sporters konden verwijzen naar jouw praktijk, zowel overdag als ’s avonds kon iedereen bij jou terecht en ook als fusie vereniging mochten wij jarenlang van jouw ondersteuning gebruik maken. In november appte je me dat jij heel trots op al het werk was, wat ik voor de vereniging had bereikt. De diverse quotes die jij in de app naar mij stuurde, heb ik nu verwerkt in dit stukje in memoriam.

  Dank voor al jouw betrokkenheid bij onze vereniging, dank dat ik een maatje van je mocht zijn, dank dat ik je mocht leren kennen, dank dat je graag bij ons thuis kwam en we samen oude koeien uit de sloot haalden, dank dat je het huis in de Annastraat van mijn oom overnam en waar Karin nu nog woont.

  Dag Wim, een laatste persoonlijke groet op jouw reis naar hethemelse paradijs als dat bestaat, maar vooral de opmerking aan jou dat je veel te vroeg deze aardkloot hebt verlaten. Niet voor mij, maar vooral voor jouw kinderen en met name Eline,die voor mij een geweldige dochter van jou is en die je begeleid en vergezeld heeft in jouw laatste dagen tot aan jouw laatste ademOok Karin week in deze voor jou moeilijke tijd niet van jouw zijde. Het etentje wat we nog gepland hadden, komt later wel als wij ook boven zijn. Wat in het vat zit, verzuurd niet, wel bij de augurken van Luycks. Haha.

  Dag Wim, rust zacht, hou van jou zoals je was. Een paar zaken had je voor mij en anderen wel anders mogen invullen, maar dat was aan jou, ook al waarschuwde ik jou er wel daarvoor.

  Dag Kappie. Wim zal donderdag 4 mei herdacht worden vanaf 13 uur in de Dudokzaal van het crematorium te Driehuis WesterveldKruidbergerweg 2_6alwaar hij gecremeerd zal worden en we afscheid kunnen nemen van hem. Na de crematie is er een ontmoeting in de ontvangkamer. Iedereen die dit tot zich neemt mag dit ook als een uitnodigingbeschouwen om bij de plechtigheid aanwezig te mogen zijn.

  Namens bestuur en (oud) leden van We HaVe te Weesp,

  Edwin Hoving, erevoorzitter.