• Handbalvereniging We HaVe uit Weesp groeit als kool en richt pijlen op Muiden.

  • Daar waar sportverenigingen tegenwoordig moeite hebben met ledenbehoud en steeds heviger moeten concurreren met een groot aanbod aan sport en vermaak voor de jeugd, bewijst handbalvereniging We HaVe dat het ook anders kan. 

    Door regelmatig en proactief Clinics te geven op scholen, samenwerkingen met andere verenigingen op te zetten en te flyeren in nieuwbouwwijken als Weespersluis, groeit de jeugdafdeling van de vereniging hard. We HaVe heeft zichzelf een regiofunctie toebedeeld en werkt samen met ASV uit Ankeveen, maar er wordt ook gekeken naar Muiden, dat met de ontwikkeling van nieuwbouwwijk de Krijgsman ook een hoop potentieel kent aan jonge sporters.

    Daartoe is Muidenaar en We HaVe-handbaltrainer Robert Doggers onlangs een nieuw initiatief gestart, waarbij wekelijks op donderdagmiddag een uur gratis handbal wordt aangeboden aan de Muidense jeugd. "Met de komst van de nieuwe Bredius sporthal in Muiden, zag ik mijn kans schoon om de jeugd hier eens wat anders te bieden dan hockey of voetbal. Voor de jonge jeugd is handbal een ideale sport met veel succeservaringen, want kinderen vinden gooien en vangen van een bal meteen logisch en leuk," vertelt Doggers. Het initiatief, gesubsidieerd door de Gemeente Gooise Meren, is sinds de start in maart direct enthousiast ontvangen, inmiddels hebben zich meer dan 20 Muidense kinderen opgegeven voor de handballessen Waar het initiatief eindigt weet Doggers nog niet, maar "kinderen die snel meer willen en graag echt wedstrijden willen gaan spelen, kunnen direct terecht in Weespersluis, waar ze onder de vlag van We HaVe direct in teamverband wedstrijden kunnen gaan spelen". En zo profileert We HaVe zich wederom als een regioclub.